Slovenija
16 ogledov

Sortirnica jeseni

Smeti Tomaž Štular
Jesenice. Jutri položitev temeljnega kamna na Mali Mežakli.

Nova sortirnica mešanih komunalnih odpadkov na Mali Mežakli naj bi bila nared konec jeseni, pred jutrišnjo položitvijo temeljnega kamna napovedujejo pri jeseniški občinski upravi. Investicija je težka 2,5 milijona evrov, občina je koncesijo podelila podjetju Ekogor, sortirnica pa predstavlja prvo fazo celovite obdelave mešanih odpadkov.

Na Mali Mežakli so sicer lani začeli tudi prilagajanje odlagališča, ki predvideva prestavitev vstopne ploščadi, gradnjo upravnega objekta, pralne ploščadi, tehtnice in izvedbo plinovodnega priključka. Za priključitev na električno omrežje bosta potrebna tudi srednjenapetostni vod in transformatorska postaja. Sortirnica bo prvotno zaposlila do devet novih delavcev, v drugi fazi razvoja odlagališča za biološko obdelavo odpadkov pa še enkrat toliko.

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:22 18.junij 2012.

    Kljub temu,da smeti na Jesenice pol Slovenije je komunala za občane ena najdražjih pri nas.Ker mamo nesposobno občinsko upravo in nesposobno vodstvo komunale cekini odhajajo v nebo namesto,da bi pokasiran denar vlagali tako,kot v Dubaju denar od nafte v infrastrukturo,saj ...prikaži večj bi lahko imeli zlate pločnike,če bi znali ovrednotit ceno predelave in deponije smeti!