"Spal sem kar na policiji"

Foto: Žurnal24 Po naporni poti se je navijač slovenske izbrane vrste ustavil pred hotelom v Sun
Popotovanje. Slovenski navijač se je na prizorišče svetovnega prvenstva v Jaru podal s kolesom.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Juvanc se je izmuznil na izbor Miss Universe Tanzanije. Rekreativni kolesar Aleš Juvanc se je slovensko izbrano vrsto na svetovno prvenstvo odpravil bodrit kar s kolesom. Od Kenije do Južnoafriške republike (Jar) je prevozil 6.117 km, domov pa je odšel z letalom. "Nekajkrat sem prespal kar na policijski postaji, vendar le kot gost. V okolici namreč ni bilo nobenega hotela, zunaj pa tudi nisem mogel spati," je Juvanc opisal izkušnjo s črno celino.

Slab varnostni nadzor
Pot je navijač začel 8. aprila v Nairobiju. Do Johannesburga je prekolesaril 5.300 kilometrov, najdaljšo etapo pa je naredil v Mozambiku, ko mu je brez prestanka uspelo prekolesariti 235 kilometrov. "Na SP sem si ogledal le tekme slovenske reprezentance in moram reči, da me je presenetil slab varnostni nadzor. V torbici sem imel nož in razpršilo za oči. Na stadionu Ellis Park sta šla predmeta skozi skener, v Port Elizabethu pa torbice sploh niso pregledali," je povedal Juvanc. Hkrati je dodal, da se je v Jar počutil varnejšega kot pred tremi leti, ko je obiskal Južno Ameriko.

"Je Slovenija v Afriki?"
Osemintridesetletnega Škofljičana so na poti do Johannesburga občudovali, le peščica ljudi pa je vedela, iz katerega konca Zemlje sploh prihaja: "Tako so me na primer domorodci vprašali, ali je Slovenija v Afriki."

V prihodnosti namerava Juvanc opraviti kolesarski podvig po Mehiki in Srednji Ameriki, od športnih dogodkov pa ga še najbolj mika odhod s kolesom do Bratislave, prizorišče hokejskega svetovnega prvenstva elitne divizije 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.