Slovenija
33 ogledov

"Spal sem kar na policiji"

Po naporni poti se je navijač slovenske izbrane vrste ustavil pred hotelom v Sun Žurnal24 main
Popotovanje. Slovenski navijač se je na prizorišče svetovnega prvenstva v Jaru podal s kolesom.

Juvanc se je izmuznil na izbor Miss Universe Tanzanije. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Rekreativni kolesar Aleš Juvanc se je slovensko izbrano vrsto na svetovno prvenstvo odpravil bodrit kar s kolesom. Od Kenije do Južnoafriške republike (Jar) je prevozil 6.117 km, domov pa je odšel z letalom. "Nekajkrat sem prespal kar na policijski postaji, vendar le kot gost. V okolici namreč ni bilo nobenega hotela, zunaj pa tudi nisem mogel spati," je Juvanc opisal izkušnjo s črno celino.

Slab varnostni nadzor
Pot je navijač začel 8. aprila v Nairobiju. Do Johannesburga je prekolesaril 5.300 kilometrov, najdaljšo etapo pa je naredil v Mozambiku, ko mu je brez prestanka uspelo prekolesariti 235 kilometrov. "Na SP sem si ogledal le tekme slovenske reprezentance in moram reči, da me je presenetil slab varnostni nadzor. V torbici sem imel nož in razpršilo za oči. Na stadionu Ellis Park sta šla predmeta skozi skener, v Port Elizabethu pa torbice sploh niso pregledali," je povedal Juvanc. Hkrati je dodal, da se je v Jar počutil varnejšega kot pred tremi leti, ko je obiskal Južno Ameriko.

"Je Slovenija v Afriki?"
Osemintridesetletnega Škofljičana so na poti do Johannesburga občudovali, le peščica ljudi pa je vedela, iz katerega konca Zemlje sploh prihaja: "Tako so me na primer domorodci vprašali, ali je Slovenija v Afriki."

V prihodnosti namerava Juvanc opraviti kolesarski podvig po Mehiki in Srednji Ameriki, od športnih dogodkov pa ga še najbolj mika odhod s kolesom do Bratislave, prizorišče hokejskega svetovnega prvenstva elitne divizije 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.