Španija uradno zaprosila za pomoč

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španija je danes območje z evrom tudi uradno zaprosila za pomoč. Španski gospodarski minister Luis de Guindos je v pismu šefu evrske skupine Jean-Claudu Junckerju zapisal, da država potrebuje do 100 milijard evrov pomoči.
Oglej si celoten članek

Finančni ministri območja z evrom naj bi o pomoči Španiji razpravljali na srečanju 9. julija. V pismu sicer natančne številke o pomoči ni, a de Guindos finančnim ministrom skupne evropske valute za izhodiščno točko predlaga poročilo Mednarodnega denarnega sklada o stanju španskih bank, skupaj z revizijo bančnega sistema, ki sta jo opravili nemška družba Roland Berger in ameriška Olivier Wyman.

Španski minister je v pismu potrdil, da bo šla pomoč bankam, in sicer preko tamkajšnjega sklada za prestrukturiranje bank (FROB). Svetovalni hiši Roland Berger in Olivier Wyman sta v reviziji ocenili, da španske banke v najslabšem primeru potrebujejo 62 milijard evrov.

Španska vlada, kot je v pismu izpostavil de Guindos, ponudbo območja evra, da so državi pripravljeni posoditi denar, vidi kot zelo naklonjeno. Ob tem je minister dodal, da bodo območju evra pri odločanju o primernih kriterijih posojila ponudili vso pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.