Spet lažen bombni preplah

Foto: Žurnal24 Mariborska sodišča so morali zaradi bombnega preplaha izprazniti. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Mariboru so se spet soočali z bombnim preplahom na tamkajšnjih sodiščih. Mariborski policisti so po pregledu sodišč ugotovili, da je bil bombni preplah lažen.
Oglej si celoten članek

"Ob 8.31 je neznana oseba poklicala na številko 113 in naznanila, da je na sodišču bomba. Takoj smo odšli na kraj, skupaj s podpredsednikom okrožnega sodišča smo se odločili, da bomo objekt izpraznili. Najprej smo ob pomoči službenega psa in njegovega vodnika pregledali objekt okrožnega sodišče. Eksplozivnih naprav nismo našli," je po vizualnem pregledu sodišč povedal pomočnik komandirja policijske postaje Maribor 1 Aleksander Lubej. Policija storilca še ni odkrila.


Policija s policijskimi psi preiskuje mariborsko sodišče. © Katarina Pernat

 
Zadnji bombni preplah je bil v Mariboru pred nekaj dnevi, natančneje 2. decembra. Policija storilca še išče. "Škoda je zagotovo zelo velika. Izračuna še nimamo. Odpadle pa so vse glavne obravnave, ki so bile razpisane za danes. Stranke so bile prikrajšane za urejanje zadev na zemljiški knjigi," je povedal Marko Bezjak , podpredsednik okrožnega sodišča Maribor. Sekretar na ministrstvu za pravosodje Marjan Miklavčič je pojasnil, da ob takšnih primerih nastane škoda tudi do 100 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.