Slovenija
8 ogledov

Spet lažen bombni preplah

Mariborska sodišča so morali zaradi bombnega preplaha izprazniti.
1/6
Žurnal24 main
V Mariboru so se spet soočali z bombnim preplahom na tamkajšnjih sodiščih. Mariborski policisti so po pregledu sodišč ugotovili, da je bil bombni preplah lažen.

"Ob 8.31 je neznana oseba poklicala na številko 113 in naznanila, da je na sodišču bomba. Takoj smo odšli na kraj, skupaj s podpredsednikom okrožnega sodišča smo se odločili, da bomo objekt izpraznili. Najprej smo ob pomoči službenega psa in njegovega vodnika pregledali objekt okrožnega sodišče. Eksplozivnih naprav nismo našli," je po vizualnem pregledu sodišč povedal pomočnik komandirja policijske postaje Maribor 1 Aleksander Lubej. Policija storilca še ni odkrila.


Policija s policijskimi psi preiskuje mariborsko sodišče. © Katarina Pernat

 
Zadnji bombni preplah je bil v Mariboru pred nekaj dnevi, natančneje 2. decembra. Policija storilca še išče. "Škoda je zagotovo zelo velika. Izračuna še nimamo. Odpadle pa so vse glavne obravnave, ki so bile razpisane za danes. Stranke so bile prikrajšane za urejanje zadev na zemljiški knjigi," je povedal Marko Bezjak , podpredsednik okrožnega sodišča Maribor. Sekretar na ministrstvu za pravosodje Marjan Miklavčič je pojasnil, da ob takšnih primerih nastane škoda tudi do 100 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.