Spet o prostorskem načrtu

Foto: Žurnal24
Razpis. Dobrega pol leta po uveljavitvi OPN že priprava sprememb.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana (MOL) je objavila razpis za izdelavo sprememb in dopolnitev izvedbenega dela občinskega podrobnega načrta (OPN), ki je bil uveljavljen oktobra lani.

Spremembe tega dolgoročnega dokumenta so sicer napovedali že kmalu po sprejetju. Kot je takrat dejal Miran Gajšek, načelnik oddelka za urejanje prostora MOL, OPN ni povsem tak, kot bi si MOL želela – med drugim naj bi določili nove površine za poslovne cone, ki so jih prej umaknili, uredili meje naselij ali zaselkov, v katere se zajedajo kmetijske površine, in morda uslišali nekatere Ljubljančane, ki bi radi spremenili zemljišča v zazidljiva.

Kot so zapisali v razpisni dokumentaciji, so MOL, Upravna enota Ljubljana, projektanti in posamezniki pri uporabi OPN ugotovili nekatere nejasnosti, neusklajenosti in nova dejstva, ki ob pripravi še niso mogla biti upoštevana.

Približno 200 pobud
Izbrani izvajalec bo predlog sprememb in dopolnitev OPN izdelal na podlagi okoli 200 pobud, ki so jih zbrali na MOL; časa za delo bo imel 18 mesecev. Kandidati si bodo te pobude lahko v času razpisa pogledali na oddelku za urejanje prostora MOL. Prijave na razpis sprejemajo do 13. julija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.