Slovenija
8 ogledov

Spet o prostorskem načrtu

Žurnal24 main
Razpis. Dobrega pol leta po uveljavitvi OPN že priprava sprememb.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je objavila razpis za izdelavo sprememb in dopolnitev izvedbenega dela občinskega podrobnega načrta (OPN), ki je bil uveljavljen oktobra lani.

Spremembe tega dolgoročnega dokumenta so sicer napovedali že kmalu po sprejetju. Kot je takrat dejal Miran Gajšek, načelnik oddelka za urejanje prostora MOL, OPN ni povsem tak, kot bi si MOL želela – med drugim naj bi določili nove površine za poslovne cone, ki so jih prej umaknili, uredili meje naselij ali zaselkov, v katere se zajedajo kmetijske površine, in morda uslišali nekatere Ljubljančane, ki bi radi spremenili zemljišča v zazidljiva.

Kot so zapisali v razpisni dokumentaciji, so MOL, Upravna enota Ljubljana, projektanti in posamezniki pri uporabi OPN ugotovili nekatere nejasnosti, neusklajenosti in nova dejstva, ki ob pripravi še niso mogla biti upoštevana.

Približno 200 pobud
Izbrani izvajalec bo predlog sprememb in dopolnitev OPN izdelal na podlagi okoli 200 pobud, ki so jih zbrali na MOL; časa za delo bo imel 18 mesecev. Kandidati si bodo te pobude lahko v času razpisa pogledali na oddelku za urejanje prostora MOL. Prijave na razpis sprejemajo do 13. julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.