"Spet se je pokazala solidarnost"

Foto: twitter.com borut pahor Foto: twitter.com borut pahor Foto: twitter.com borut pahor Foto: twitter.com borut pahor
Premierka se je v družbi obrambnega ministra in poveljnika civilne zaščite odpravila na prizadeta območja. Kot največjo težavo je izpostavila oskrbo z elektriko.
Oglej si celoten članek

Premierka Alenka Bratušek je ocenila, da je še vedno največja težava oskrba z elektriko. Dejala je, da je Slovenija priča veliki naravni nesreči in da je ponosna, da se je spet pokazala velika solidarnost ljudi. Po njenih besedah so v ospredju predvsem človeška življenja, ocenjevanje škode pa bo prišlo na vrsto, ko se bodo razmere umirile.

Po besedah obrambnega ministra Romana Jakiča je na terenu okoli 400 vojakov. Ob tem je izpostavil, da vojska ne more sama na teren, ampak jo mora angažirati civilna zaščita na pobudo lokalnih skupnosti. Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je lokalne skupnosti spet pozval, naj sporočijo, ali potrebujejo dodatne sile in sredstva za normalizacijo razmer.

Pahor se je na terenu seznanil z razmerami

S težavami, ki jih je v Postojni in v Pivki povzročilo vreme, se je na terenu seznanil tudi predsednik Borut Pahor, ki se je udeležil tudi sestanka na regijskem štabu Civilne zaščite v Postojni. Predsednik se je med drugim za vnemo in trud zahvalil vojakom v Pivki in gasilcem iz Avstrije, ki pomagajo pri odpravljanju posledic in zagotavljanju elektrike v Cerknici.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 00:05 6. Februar 2014.

    Niti ne, zdej bi mogli ukinit trošarine na gorivo in to čist al pa vsaj za ogrožena območja če ne …

  • 15:22 5. Februar 2014.

    Pa ne po zaslugi politikov ampak navadnih ljudi, ki vedo da na našo državo ne moremo več računati...

  • 15:13 5. Februar 2014.

    Pogrešam solidarnost države (beri vlade). Gasilci, URSZR, Elektro, SV več kot očitno opravljajo svoj posel. Vključuje se Rdeči križ in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.