Slovenija
53 ogledov

"Spet se je pokazala solidarnost"

Alenka Bratušek Roman Jakič
1/4
Tjaša Zelenko
Premierka se je v družbi obrambnega ministra in poveljnika civilne zaščite odpravila na prizadeta območja. Kot največjo težavo je izpostavila oskrbo z elektriko.

Premierka Alenka Bratušek je ocenila, da je še vedno največja težava oskrba z elektriko. Dejala je, da je Slovenija priča veliki naravni nesreči in da je ponosna, da se je spet pokazala velika solidarnost ljudi. Po njenih besedah so v ospredju predvsem človeška življenja, ocenjevanje škode pa bo prišlo na vrsto, ko se bodo razmere umirile.

Po besedah obrambnega ministra Romana Jakiča je na terenu okoli 400 vojakov. Ob tem je izpostavil, da vojska ne more sama na teren, ampak jo mora angažirati civilna zaščita na pobudo lokalnih skupnosti. Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je lokalne skupnosti spet pozval, naj sporočijo, ali potrebujejo dodatne sile in sredstva za normalizacijo razmer.

Pahor se je na terenu seznanil z razmerami

S težavami, ki jih je v Postojni in v Pivki povzročilo vreme, se je na terenu seznanil tudi predsednik Borut Pahor, ki se je udeležil tudi sestanka na regijskem štabu Civilne zaščite v Postojni. Predsednik se je med drugim za vnemo in trud zahvalil vojakom v Pivki in gasilcem iz Avstrije, ki pomagajo pri odpravljanju posledic in zagotavljanju elektrike v Cerknici.

 
Komentarjev 7
  • allstarr111 00:05 06.februar 2014.

    Niti ne, zdej bi mogli ukinit trošarine na gorivo in to čist al pa vsaj za ogrožena območja če ne drugega, tko pa ne jebejejo žive sile.

  • feferon 15:22 05.februar 2014.

    Pa ne po zaslugi politikov ampak navadnih ljudi, ki vedo da na našo državo ne moremo več računati...

  • Oxxo 15:13 05.februar 2014.

    Pogrešam solidarnost države (beri vlade). Gasilci, URSZR, Elektro, SV več kot očitno opravljajo svoj posel. Vključuje se Rdeči križ in vrsta DOBRIH LJUDI, tistih preprosti, ki še zase nimajo - pa pomagajo.Vlada pa je "znižala" trošarino na dizelko gorivo... ...prikaži več za koliko že???Alenka draga - a te ni nič sram pred narodom? Lahko spiš na toplem... suhem... varnem...??? Jaz ne bi mogel!