Spet spremembe pravil

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zdravniška zbornica. Skupščina tudi o odpravi kvoruma za volitve.
Oglej si celoten članek

Danes se bo 90 novoizvoljenih članov skupščine Zdravniške zbornice Slovenije sestalo na prvi seji. Volili bodo organe in novega predsednika skupščine. Za to mesto kandidira dosedanja predsednica Uršula Salobir Gajšek, specialistka ginekologije in porodništva iz Splošne bolnišnice Celje. Njen protikandidat je direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik.

Bi pa lahko skupščina po neuspelih majskih volitvah vodstva zbornice že danes predlagala spremembo statuta, konkretno odpravo kvoruma. Da so volitve za šefa zbornice veljavne, mora namreč glasove zdaj oddati vsaj polovica od okoli devet tisoč članov. Maja je bila udeležba na volitvah le 43-odstotna, zato je Gordana Živčec Kalan zdaj le vršilka dolžnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:47 20. Junij 2012.

    Pri tako nizki udeležbi na volitvah o predsedniku zdr. zbornice zdravnikov nam lepo kaže, da sami zdravniki nimajo več spoštovanja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.