Slovenija
69 ogledov

Spet spremembe pravil

Predsednica zbornice Gordana Kalan Živčec za zdaj ne namerava odločati o licenci Žurnal24 main
Zdravniška zbornica. Skupščina tudi o odpravi kvoruma za volitve.

Danes se bo 90 novoizvoljenih članov skupščine Zdravniške zbornice Slovenije sestalo na prvi seji. Volili bodo organe in novega predsednika skupščine. Za to mesto kandidira dosedanja predsednica Uršula Salobir Gajšek, specialistka ginekologije in porodništva iz Splošne bolnišnice Celje. Njen protikandidat je direktor mariborskega zdravstvenega doma Jernej Završnik.

Bi pa lahko skupščina po neuspelih majskih volitvah vodstva zbornice že danes predlagala spremembo statuta, konkretno odpravo kvoruma. Da so volitve za šefa zbornice veljavne, mora namreč glasove zdaj oddati vsaj polovica od okoli devet tisoč članov. Maja je bila udeležba na volitvah le 43-odstotna, zato je Gordana Živčec Kalan zdaj le vršilka dolžnosti.

Komentarjev 1
  • mirko 10:47 20.junij 2012.

    Pri tako nizki udeležbi na volitvah o predsedniku zdr. zbornice zdravnikov nam lepo kaže, da sami zdravniki nimajo več spoštovanja do zbornice in delo Kalanove. V primeru tako nizke udeležbe je volilni rezultat nelegitimen. Najboljše bi bilo, da se delo ...prikaži večelo zdravniške zbornice prenesejo na ministrstvo za zdravje, zdravniško zbornico (zdravstveno mafijo) pa ukine. Konec koncev je ministrstvo za zdravstvo delodajalec zdravnikov in jih ima logično tudi pravico nadzirat ter sankcionirat za nevestno in površno delo.