Spet težave s hitrimi testi, lažnih več kot polovica

Foto: Youtube/prtscr
Foto: Youtube/prtscr
Da je bilo na hitrih testih lažnih več kot 50 odstotkov rezultatov, so po poročanju spletnega Večera potrdili tudi v ZD Maribor.
Oglej si celoten članek

Iz več zdravstvenih zavodov po vsej državi znova poročajo o lažno pozitivnih hitrih testih, piše 24 UR. V Mariboru je bilo lažnih več kot 50 odstotkov rezultatov testov, ki jih je dobavilo podjetje Majbert Pharm. 

Na razpis so se poleg podjetja Majbert Pharm, ki je v lasti Klemna Nicolettija in Alana Amadeja Eferla, prijavili še Mojplanet, CTD, SPG-Sol Plin Gorenjska in Labena, a so bili v Majbert Pharm v prednosti, ker so že opravili klinično validacijo v Evropski uniji, ki jo je plačala država.

Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije je podjetju Majbert Pharm javilo napako in se z njim dogovorilo, da bo preveril serijo zadnjih dobavljenih testov. 

Kot poroča 24 UR, so v Domu Danice Vogrinec Maribor skladno z navodili v ponedeljek, 10. maja, s hitrimi testi testirali 50 zaposlenih. 19 je bilo pozitivnih. Nato je v skladu z veljavnimi navodili izvajalec testiranja omenjenim pozitivnim zaposlenim odvzel brise za PCR-test, zaposleni pa so do rezultata odšli domov v samoizolacijo. Potrjeno pozitiven je bil en test zaposlenega, ki na srečo ni bil v stiku s stanovalci, 18 ostalih pozitivnih hitrih testov pa je bilo ovrženih. 

Da je bilo na hitrih testih lažnih več kot 50 odstotkov rezultatov, so po poročanju spletnega Večera potrdili tudi v ZD Maribor. 

Rezultatov hitrih testov vlada že dalj časa ne objavlja več, znano je le, koliko testov je bilo opravljenih prejšnji dan. Včeraj so denimo testirali 7.399 oseb.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 14:19 18. Maj 2021.

    ti testi so čisto primerni ,saj številke itak prirejajo ,kako nbeden ne opazi da je prav vsak dan nenormalno visoko …

  • 22:14 17. Maj 2021.

    Iste vrste ptiči skupaj letajo.

  • 15:50 17. Maj 2021.

    Dobavitelji so se solali v podmladku SDS. Očitno jim uspeva nategovali nabavnike po vsem noriskem kraljestvu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.