Slovenske železnice končno pobegnile iz srednjega veka

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Sprva bodo omogočili nakup vozovnic za potovanja znotraj Slovenije.
Oglej si celoten članek

Spletni nakup vstopnice ali vozovnice omogoča marksikatero podjetje, tudi pri nas. Letalsko karto lahko za lete iz bližnjih italijanskih letališč kupite denimo pri nizkocenovniku Ryanair. Avtobusna postaja Ljubljana prav tako omogoča nakup vozovnice preko telefona oziroma računalnika. Se zvečer odpravljate v kino in bi si radi čimprej zagotovili dobre sedeže? Tudi kino vstopnico lahko pri nas kupite prek spleta. Kaj pa vozovnico za vlak?

Foto: Saša Despot železnice

Na Slovenskih železnicah so povedali, da bo spletna prodaja vozovnic mogoča še ta mesec. V prvi fazi bo mogoč nakup vozovnic za potovanje znotraj Slovenije. Nakup vozovnic bo mogoč preko spleta in preko mobilne aplikacije za pametne telefone, ki bo delujoča na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android.

''Pri nakupu vozovnice preko spleta bo potnik dobil elektronsko karto, ki jo bo pokazal (natisnjeno ali v PDF obliki na telefonu) sprevodniku na vlaku. Pri nakupu vozovnice preko mobilne aplikacije pa bo potnik imel karto v AZTEC formatu. (QR koda, op. a.)''

Slovenske železnice

Preko mobilne oz. spletne aplikacije bodo potniki lahko vozovnice kupovali z uporabo kreditnih kartic, vzpostavljajo pa tudi povezavo s prodajnim kanali, kot so PayPal, Samsung Pay, Apple Pay, so povedali na železnicah.

Na razpisu so že lani kot izvajalca izbrali konzorcij podjetij Imovation, Margento R&D in Supra informatika. Vrednost naložbe znaša 1,45 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 04:59 19. November 2018.

    Izy, in kaj ima strojevodja z ogrevanjem in hlajenjem? Baje so že izumili termostate .... Miho, imamo samo tisto, kar …

  • 16:35 15. November 2018.

    Štos bo, ko boš sprevodniku pokazal na telefonu vozovnico v PDF obliki, pa ti jo bo preluknjal. :)

  • 15:09 15. November 2018.

    Sorry, ampak glavni razlog, da se na vlaku počutim, kot da bi se vozil po Demokratični republiki Kongo, je, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.