Pozor, spet na delu spletni prevaranti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Spletni goljufi v imenu banke pošiljajo poročila. Kako ravnati?
Oglej si celoten članek

Spletni goljufi pošiljajo sporočila v imenu podružnice avstrijske banke BKS Bank AG, pošiljajo poročila. Lažni elektronski zapisi, ki jih domnevno pošilja BKS Bank AG, Bančna podružnica, lahko vsebujejo priponke s škodljivo vsebino, ki napravo okuži z virusom.

V obtoku so zaznali že več primerov lažnih sporočil, pri katerih je v elektronskem naslovu navedena domena banke. Sporočilo govori o izvedeni transakciji, prevaranti pa želijo, da se prejemniki o podrobnostih prepričajo v priponki.

Foto: BKS Bank Slovenija spletna prevara

Preverite, ali je datoteko dejansko poslal navedeni pošiljatelj

Če ste prejeli katero od teh sporočil, je potrebno pri upravljanju z nepričakovanimi e-sporočili z neznanimi priponkami ravnati previdno. Priloge so morda okužene s škodljivo programsko opremo.

''V takem primeru osebno po telefonu (pri svojem svetovalcu) preverite, ali je datoteko dejansko poslal navedeni pošiljatelj – previdnost ni nikoli odveč. Če se izkaže, da e-sporočilo ni prišlo od navedenega pošiljatelja, se nanj nikakor ne odzovite. Ne pošiljajte odgovora in v nobenem primeru ne klikajte na priložene priloge ali povezave!,'' so opozorili na BKS Bank AG.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.