Sporočilo ob nagici zmotilo Italijane

Foto: Žurnal24 (Foto: playboy.si)
Tržaški Il Piccolo zmotila naslovnica slovenskega Playboya. Le dan po italijanskem prazniku spomina na fojbe so ob tržaški nagici objavili zapis "Trst je naš!"
Oglej si celoten članek

"Giulia je na zmenek s Playboyem prišla iz Trsta. Slovenščine res ni usvojila, vendar pa slovenskih genov ni zatajila, poleg tega njen stric Tržačane poučuje slovenščino. Kot so partizani njega dni osvobodili Trst, smo mi Giulio pogumno osvobodili oblačil. Naj živi svoboda!" Tako so v marčevski številki Playboya pospremili posnetke 26-letne Tržačanke Giulie Cobez.

Ob te navedbe se je s precej daljšim tekstom obregnil Il Piccolo. Napis se "z rdečimi črkami na črni podlagi", kot so poudarili pri časopisu, ponovi v notranjosti, poleg dekleta pa visi fotografija glavnega tržaškega trga, Trga edinosti.

V časopisu še ugotavljajo, da je bila Giulia ob padcu železne zavese stara dobrih pet let. Sprašujejo se, ali je bil napis "Trst je naš!" v Playboyu objavljen kot provokacija, kot šala ali pa celo v "spomin na tiste, ki so zaradi tega slogana trpeli".

Foto: Žurnal24 Giulia Cobez Trst je na%C5%A1

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.