Slovenija
22 ogledov

Sporočilo ob nagici zmotilo Italijane

(Foto: playboy.si) Žurnal24 main
Tržaški Il Piccolo zmotila naslovnica slovenskega Playboya. Le dan po italijanskem prazniku spomina na fojbe so ob tržaški nagici objavili zapis "Trst je naš!"

"Giulia je na zmenek s Playboyem prišla iz Trsta. Slovenščine res ni usvojila, vendar pa slovenskih genov ni zatajila, poleg tega njen stric Tržačane poučuje slovenščino. Kot so partizani njega dni osvobodili Trst, smo mi Giulio pogumno osvobodili oblačil. Naj živi svoboda!" Tako so v marčevski številki Playboya pospremili posnetke 26-letne Tržačanke Giulie Cobez.

Ob te navedbe se je s precej daljšim tekstom obregnil Il Piccolo. Napis se "z rdečimi črkami na črni podlagi", kot so poudarili pri časopisu, ponovi v notranjosti, poleg dekleta pa visi fotografija glavnega tržaškega trga, Trga edinosti.

V časopisu še ugotavljajo, da je bila Giulia ob padcu železne zavese stara dobrih pet let. Sprašujejo se, ali je bil napis "Trst je naš!" v Playboyu objavljen kot provokacija, kot šala ali pa celo v "spomin na tiste, ki so zaradi tega slogana trpeli".

Giulia Cobez Trst je na%C5%A1  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.