Športniki berejo Poezije

Foto: Žurnal24 V Prešernovi rojstni hiši bodo ob 11.45 športniki brali Poezije. Poleg tega bodo
V Prešernovi rojstni hiši bodo ob 11.45 športniki brali Poezije. Poleg tega bodo kovali spominske srebrnike s Prešernovo podobo.
Oglej si celoten članek

Konec tedna bo v znamenju kulture. Danes ob 18. uri v Prešernovi rojstni hiši prirejajo večer odprtih vrat s pesmijo domačih avtorjev ob spremljavi zimzelenih melodij.

Program pa bo po besedah direktorja Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica Janeza Dolžana posebno bogat v ponedeljek, na slovenski kulturni praznik. Od 8. ure do 9.30 se boste lahko odpravili na vodene pohode po poti slovenske kulturne dediščine. Zbor bo pred Čopovo rojstno hišo v Žirovnici, v Finžgarjevi in Jalnovi rojstni hiši pa vas bo pričakala glasba. Ob 11.45 bo v Prešernovi rojstni hiši recital Prešernovih Poezij, ki jih bodo brali predstavniki Hokejskega kluba Acroni Jesenice ter Alenka Dovžan in Bojan Križaj. “Kot novost bo v Vrbi potekala predstavitev kovanja srebrnikov s Prešernovo podobo, ki jih bodo obiskovalci lahko tudi kupili,” dodaja Dolžan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.