Slovenija
20 ogledov

Športniki berejo Poezije

V Prešernovi rojstni hiši bodo ob 11.45 športniki brali Poezije. Poleg tega bodo Žurnal24 main
V Prešernovi rojstni hiši bodo ob 11.45 športniki brali Poezije. Poleg tega bodo kovali spominske srebrnike s Prešernovo podobo.

Konec tedna bo v znamenju kulture. Danes ob 18. uri v Prešernovi rojstni hiši prirejajo večer odprtih vrat s pesmijo domačih avtorjev ob spremljavi zimzelenih melodij.

Program pa bo po besedah direktorja Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica Janeza Dolžana posebno bogat v ponedeljek, na slovenski kulturni praznik. Od 8. ure do 9.30 se boste lahko odpravili na vodene pohode po poti slovenske kulturne dediščine. Zbor bo pred Čopovo rojstno hišo v Žirovnici, v Finžgarjevi in Jalnovi rojstni hiši pa vas bo pričakala glasba. Ob 11.45 bo v Prešernovi rojstni hiši recital Prešernovih Poezij, ki jih bodo brali predstavniki Hokejskega kluba Acroni Jesenice ter Alenka Dovžan in Bojan Križaj. “Kot novost bo v Vrbi potekala predstavitev kovanja srebrnikov s Prešernovo podobo, ki jih bodo obiskovalci lahko tudi kupili,” dodaja Dolžan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.