Sprejemni izpiti za bodoče pedagoge

Foto: Žurnal24 Manca Košir je manifest predala ministru Igorju Lukšiču. vir: Žurnal24
Manifest. Zahteve po odlični javni šoli.
Oglej si celoten članek

"Hočemo razbremenitev učnih programov. Zahtevamo zmanjšanje informativnih vsebin in več učenja prek izkušenj," je ena od zahtev v Manifestu za odlično javno šolo. Tega je včeraj delegacija civilne pobude Kakšno šolo hočemo? pod vodstvom Mance Košir predala šolskemu ministru Igorju Lukšiču.

Vzgojitelji za 21. stoletje
Med drugim v manifestu zahtevajo tudi sprejemne izpite za vpis na pedagoške študije in da programi pedagoškega študija posvetijo več pozornosti razvoju čustvene, socialne in duhovne inteligence. "Sposobnost učitelja za dialoško soustvarjanje, skupinsko delo in vzgojo je enako pomembna kot strokovno znanje," pojasnjujejo. Po oceni Mance Košir danes mnogi predavatelji niso usposobljeni za vzgajanje vzgojiteljev za 21. stoletje: "Mnogi so ljudje preteklosti, naši otroci pa so ljudje prihodnosti."

 

 

Lukšiču se zdi manifest dobra dopolnitev premisleka na področju šolstva v sklopu pripravljanja nove bele knjige. Ta bo po njegovih besedah nared predvidoma 1. marca prihodnje leto.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.