Spretno oskrbeli tudi hude opekline

Foto: Žurnal24 Med devetimi ekipami iz OŠ celjske regije se je tekmovanja udeležila tudi ekipa
Regijsko tekmovanje. Med osnovnošolskimi ekipami prve pomoči najboljši mladi iz Šmarja pri Jelšah.
Oglej si celoten članek

Dva učenca sta iz šolske kuhinje v vrtec nesla lonec z vročo juho. Pri tem sta se spotaknila in padla, vroča juha pa ju je hudo opekla. Nesreča se je zgodila tudi na otroškem igrišču, za nameček pa se je v prometni nesreči pri padcu poškodoval še kolesar.

Tekmovanje v prvi pomoči
Na srečo so bile vsi trije opisani dogodki le del praktičnega dela regijskega tekmovanja osnovnošolskih (OŠ) ekip prve pomoči (PP) celjske regije, ki ga je na OŠ Blaža Kocena na Ponikvi organiziralo Območno združenje Rdečega križa (RK) Šentjur.

Znanje pride prav vsak dan
V praktičnem delu so bili mladi boljši kot pri teoriji, ki je obsegala znanje PP ter poznavanje cestnoprometnih predpisov in RK. “Zmagovalna ekipa iz Šmarja je dosegla za šest odstotkov boljši rezultat od lani, nekoliko slabše so mladi oskrbeli nezavestnega poškodovanca,” je poudarila zdravnica Milena Senica. Tekmovanja so se udeležile še ekipe PP iz OŠ Nazarje, Laško, Vojnik, Zreče, Slivnica, Rogaška Slatina in Rimske Toplice. Mlade je bodril tudi generalni sekretar RK Janez Pezelj, ki je poudaril, da znanje iz PP v vsakdanjem življenju pride še kako prav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.