Slovenija
9 ogledov

Spretno oskrbeli tudi hude opekline

Med devetimi ekipami iz OŠ celjske regije se je tekmovanja udeležila tudi ekipa Žurnal24 main
Regijsko tekmovanje. Med osnovnošolskimi ekipami prve pomoči najboljši mladi iz Šmarja pri Jelšah.

Dva učenca sta iz šolske kuhinje v vrtec nesla lonec z vročo juho. Pri tem sta se spotaknila in padla, vroča juha pa ju je hudo opekla. Nesreča se je zgodila tudi na otroškem igrišču, za nameček pa se je v prometni nesreči pri padcu poškodoval še kolesar.

Tekmovanje v prvi pomoči
Na srečo so bile vsi trije opisani dogodki le del praktičnega dela regijskega tekmovanja osnovnošolskih (OŠ) ekip prve pomoči (PP) celjske regije, ki ga je na OŠ Blaža Kocena na Ponikvi organiziralo Območno združenje Rdečega križa (RK) Šentjur.

Znanje pride prav vsak dan
V praktičnem delu so bili mladi boljši kot pri teoriji, ki je obsegala znanje PP ter poznavanje cestnoprometnih predpisov in RK. “Zmagovalna ekipa iz Šmarja je dosegla za šest odstotkov boljši rezultat od lani, nekoliko slabše so mladi oskrbeli nezavestnega poškodovanca,” je poudarila zdravnica Milena Senica. Tekmovanja so se udeležile še ekipe PP iz OŠ Nazarje, Laško, Vojnik, Zreče, Slivnica, Rogaška Slatina in Rimske Toplice. Mlade je bodril tudi generalni sekretar RK Janez Pezelj, ki je poudaril, da znanje iz PP v vsakdanjem življenju pride še kako prav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.