Meteorologi se niso šalili: Tako mrzlo je bilo danes zjutraj po Sloveniji

Foto: Profimedia
Zbudili smo se v mrzlo majsko jutro. Temperatura je marsikje v notranjosti države bila pod lediščem.
Oglej si celoten članek

Hladna zračna masa, ki nas je od severa dosegla v nedeljo, je poskrbela, da je prvi majski torek postregel s hladnim jutrom. Marsikje je bilo pod lediščem, v nekaterih kotlinah pa je megla preprečila zmrzal. 

Po svežih podatkih Agencije RS za okolje je bilo po pričakovanjih najhladneje na Kredarici, kjer je bila najnižja temperatura -11,3 °C. Na Rudnem polju so izmerili -6,3 °C, na Babnem Polju -5,2 °C in v Ratečah -4,7 °C, v Logatcu in na Brniku -3 °C, v Lescah in Slovenj Gradcu -2 °C.

Tako nizkih temperatur v tem letnem času Arso ni beležil že od leta 1985. 

Foto: Profimedia Mrzlo jutro

Do konca tedna bolje, potem pa ...

Že sredino jutro pa bo za odtenek topleje. Po napovedih agencije naj bi se temperature na višini 2 metra (višina, na kateri agencija meri uradne temperature) med 0 in 5 °C. Do konca tedna se bodo temperature še dvigovale. V petek bodo dnevne temperature tako spet okrog 20 °C. 

Jutri bo tako sončno, popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Zvečer bo na zahodu začelo rahlo deževati, pihal pa bo jugozahodni veter. 

V četrtek bo pretežno oblačno s padavinami, deloma plohami ali nevihtami. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. 

V soboto bo oblačnost naraščala, proti večeru bodo na zahodu že rahle padavine, ki se bodo v noči na nedeljo okrepile in razširile na vso Slovenijo ter v nedeljo čez dan ponehale. Od ponedeljka do srede bo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami. Za sredino maja bo razmeroma hladno, najvišje dnevne temperature bodo le okoli 15 °C.

The Weather Company Vreme: Objavljena napoved za naslednje tri mesece

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:23 7. Maj 2019.

    Mariam_Wekey pa dajte to lažnivo prasico blokirat

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.