Slovenija
3900 ogledov

Meteorologi se niso šalili: Tako mrzlo je bilo danes zjutraj po Sloveniji

Slana
Zbudili smo se v mrzlo majsko jutro. Temperatura je marsikje v notranjosti države bila pod lediščem.

Hladna zračna masa, ki nas je od severa dosegla v nedeljo, je poskrbela, da je prvi majski torek postregel s hladnim jutrom. Marsikje je bilo pod lediščem, v nekaterih kotlinah pa je megla preprečila zmrzal. 

Po svežih podatkih Agencije RS za okolje je bilo po pričakovanjih najhladneje na Kredarici, kjer je bila najnižja temperatura -11,3 °C. Na Rudnem polju so izmerili -6,3 °C, na Babnem Polju -5,2 °C in v Ratečah -4,7 °C, v Logatcu in na Brniku -3 °C, v Lescah in Slovenj Gradcu -2 °C.

Tako nizkih temperatur v tem letnem času Arso ni beležil že od leta 1985. 

Mrzlo jutro | Avtor: Profimedia Profimedia

Do konca tedna bolje, potem pa ...

Že sredino jutro pa bo za odtenek topleje. Po napovedih agencije naj bi se temperature na višini 2 metra (višina, na kateri agencija meri uradne temperature) med 0 in 5 °C. Do konca tedna se bodo temperature še dvigovale. V petek bodo dnevne temperature tako spet okrog 20 °C. 

Jutri bo tako sončno, popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Zvečer bo na zahodu začelo rahlo deževati, pihal pa bo jugozahodni veter. 

V četrtek bo pretežno oblačno s padavinami, deloma plohami ali nevihtami. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo krajevne plohe. 

V soboto bo oblačnost naraščala, proti večeru bodo na zahodu že rahle padavine, ki se bodo v noči na nedeljo okrepile in razširile na vso Slovenijo ter v nedeljo čez dan ponehale. Od ponedeljka do srede bo spremenljivo vreme s popoldanskimi plohami. Za sredino maja bo razmeroma hladno, najvišje dnevne temperature bodo le okoli 15 °C.

Oblaki The Weather Company Svet Vreme: Objavljena napoved za naslednje tri mesece

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 12:23 07.maj 2019.

    Mariam_Wekey pa dajte to lažnivo prasico blokirat