Srb v Severni Koreji: "Lažejo nam!"

Foto: Youtube
Foto: Youtube
25-letni Aleksa Vuković, Beograjčan, ki živi v Avstraliji, je posnel dokumentarni film o Severni Koreji.
Oglej si celoten članek

Rojeni Beograjčan Aleksa Vuković že dlje časa živi v Sidneyu, kjer je po objavi satiričnih dokumentarnih posnetkov o Severni Koreji postal silno popularen. Najbolj zaprto državo sveta, o kateri naj bi poleg številnih resnic veljale tudi nekatere zablode, je obiskal nedavno. Njegovi posnetki dajejo nekoliko drugačno sliko o Severni Koreji.

Cilj rojenega Srba je odkriti predsodke in razbiti mit o vladavini Kim Jong-una. Kot študent političnih ved, pa tudi - kot poudarja sam - zaradi globalne krivice, ki jo je trpela tudi Srbija, je začutil potrebo po izdelavi dokumentarnega filma.

Vuković je za srbske Novosti povedal, da avstralski mediji naravnost tekmujejo v tem, kdo bo prej objavil posmehljive novice o voditelju Severne Koreje ali pa kdo se bo prej zgorzil zaradi njegovih potez, dogajanje v Severni Koreji pa naj bi pogosto izkoristili tudi zato, da bi "prekrili" domače težave. Pogosto naj bi o Severni Koreji objavljali tudi neresnice, je prepričan.

Lokalni mediji Kim Jong-un in njegove "nadnaravne moči"

Kot primer navaja informacijo, da naj bi bilo v Severni Koreji z zakonom predpisano, da se vsi moški strižejo kot njihov diktator. Da bi vest preveril, se je v Severni Koreji med drugim napotil tudi k frizerju. Frizura, ki jo je - kot poudarja - sam izbral - je postala del dokumentarnega filma, ki ga je posnel s pomočjo prijatelja in objavil na YouTubu.

"Začutil sem potrebo odgovoriti na nekatera vprašanja, tako kot so to začutili moji starši tekom bombandiranja Srbije pred 18-timi leti. Takrat sem bil star sedem let in spominjam se izkrivljene slike o Srbih in vsem, kar se je tam dogajalo, kar so prenašali zahodni mediji," je povedal 25-letnik. Dodal je, da je v Srbiji v času vojne še živela njegova babica in številni sorodniki, v Avstraliji pa so Srbijo opisovali kot državo divjakov in zločincev.

Posnetek Neverjeten posnetek dramatičnega pobega severnokorejskega vojaka

Po Severni Koreji je potoval z lokalnim vodičem in - kot poudarja - se je imel odlično.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • vec
    13:56 25. December 2017.

    Mah dej tale "srb" je v bistvu feget ki je rojen v AU od malih nog vsega polno rit (dobesedno) …

  • 13:32 15. December 2017.

    Srbija trpela?! Kdaj ze supak en!!

  • 07:06 15. December 2017.

    Po Severni Koreji je potoval z lokalnim vodičem in - kot poudarja - se je imel odlično. To,da je imel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.