Svet
12355 ogledov

Kim Jong-un in njegove "nadnaravne moči"

Kim Jong-un Reševalni pas/Twitter
Severnokorejski mediji so poročali o najnovejšem podvigu svojega voditelja.

Severnokorejski vodja Kim Jong-un se je po poročanju tamkajšnjih medijev povzpel na 2744 metrov nadmorske višine visoko goro Mount Paektu, pri čemer se je prebijal skozi debelo snežno in ledeno odejo. Kako mu je to uspelo v zloščenih usnjenih čevljih in brez posebne opreme, po poročanju Independenta, niso pojasnjevali.

Na najvišji točki gore, ki jo v Severni Koreji smatrajo za sveto, je Kim Jong-un napovedal, da bo na tej točki zgradil spomenik in hotel.

Mediji v Severni Koreji so poročali še, da se njihov vodja pogosto povzpne na to goro, a da je imel tokrat prvič tako lepo vreme. Kot da bi bila pomlad. "V njegovih očeh je bil izraz močne socialistične nacije, ki s polno močjo napreduje in se ne pokorava nobenemu zlu na tem planetu," je napisal dnevni časopis Rodong Sinmun.

To ni prvič, da severnokorejski mediji izpostavljajo "nadnaravne moči" svojega voditelja; tako kot njegov oče in ded, naj bi bil tudi Kim Jong-un "nadnaravno bitje", ki se je - glede na propagandne objave - naučil voziti, ko je bil star tri leta, z devetimi leti pa je zmagal na regati jadrnic.

V njegovi uradni biografiji je napisano celo, da ne potrebuje urinirati niti hoditi na blato, saj je njegovo telo "izvrstno izpopolnjeno". 

Kim Džong Un Preobrat ali ne? Svet S Koreja: Dovolj! Vojna je neizbežna!

Sledijo severnokorejskim raketam

ZDA, Južna Koreja in Japonska so medtem začele skupno vojaško vajo sledenja raket iz Severne Koreje, je poročala STA. Dvodnevna vaja poteka v morju blizu Korejskega polotoka in japonskega otočja, so sporočili z obrambnega ministrstva v Seulu.

Tri zavezniške države so vajo pripravile manj kot dva tedna po severnokorejski izstrelitvi medcelinske balistične rakete, po kateri je režim v Pjongjangu razglasil, da je dosegel polno jedrsko suverenost.

Kot so sporočili z južnokorejskega obrambnega ministrstva, bodo vojaške ladje med vajo simulirale odkrivanje in sledenje balističnih raket iz Severne Koreje ter izmenjavo informacij.

Na vaji sodelujejo dve ameriški vojaški ladji ter po ena iz Južne Koreje in Japonske.

Kim Džong Un Severna Koreja Svet Neverjetna prepoved državljanom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2