Svet
26289 ogledov

Neverjetna prepoved državljanom

Kim Džong Un Reuters
Severnokorejski diktator namerava z novimi prepovedmi preprečiti upor med državljani.

Kim Jong-un je državljanom Severne Koreje prepovedal prepevanje, pitje alkohola in še nekatere druge oblike zabave, so obvestile južnokorejske obveščevalne službe.

Do prepovedi je prišlo zaradi novih ekonomskih sankcij proti državi; voditelj namerava na ta način preprečiti širjenje upora nezadovoljnih državljanov.

"Severna Koreja je razvila sistem, v katerem politični organi vsakodnevno prijavljajo težave, s katerimi se soočajo državljani, hkrati pa je prepovedala vsakršna druženja, ob katerih bi se prepevalo, pilo alkohol ali se na kakršnekoli drugačen način zabavalo," je objavila južnokorejska Nacionalna obveščevalna služba.

Njihovo poročilo je objavljeno po izjavi kitajskega veleposlanika v Veliki Britaniji, da so sankcije Severni Koreji "sredstvo in ne cilj".

Južnokorejski obveščevalci so še potrdili, da znakov za nove jedrske poskuse ni, a da so ti vendarle možni v vsakem trenutku. Situacija v Severni Koreji je silno nepredvidljiva.

Operacija Begunec iz Koreje Svet Zdravniki v šoku. "Česa takšnega še nismo videli."

Na seznamu podpornic terorizma

ZDA so medtem Severno Korejo uvrstile na seznam držav podpornic terorizma. Ameriški državni sekretar Rex Tillerson je včeraj pojasnil, da je uvrstitev na seznam namenjena predvsem tretjim državam, ki bodo morda sedaj dvakrat razmislile, preden bodo poslovale s Pjongjangom. Na seznamu sponzork terorizma so že Iran, Sudan in Sirija, je poročala STA.

Severna Koreja je že bila na terorističnem seznamu State Departmenta do leta 2008, potem so jo z njega črtali zaradi dogovora o ustavitvi jedrskega programa v zameno za hrano. Severna Koreja je nato jedrski program vseeno obnovila. Na seznamu sponzork terorizma so že Iran, Sudan in Sirija.

Japonska se je že odzvala na uvrstitev Severne Koreje na seznam držav podpornic terorizma in ta ukrep pozdravila.

Kim Džong Un Kim Jong-un Svet Ne le rakete, ima še eno strast

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 09:04 22.november 2017.

    V kolikor želi UN ČUNG resnično zatežiti narodu ,predlagam parlamentarno izmenjavo z ministrstvom Slovenije .

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:26 22.november 2017.

    Dokler ne bojo pospravli tega in unga ameriškega kretena ne bo miru na naši kugli,žal je tko?

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:28 21.november 2017.

    Jada jada jada... lepo vam lažejo. Edini način, da Amerika ne napade S. Koreje, ker se nočejo podredit Rothchildovim bankam in sprejet državnega pufa je tako, da blefirajo. To je edino, kar jih rešuje... sicer bi že padli, tako kot ...prikaži več je Libija, Afganistan, Sirija, Irak... Vsi od teh so meli svoj bančni sistem, nobenih dolgov - vse dokler ni prišla ameriška "demokracija".