Svet
17482 ogledov

24-urna pripravljenost jedrskih bombnikov

Ameriški strateški bombnik B-52 EPA
ZDA bodo prvič od odprave hladne vojne odredile 24-urno pripravljenost bombnikov z jedrsko oborožitvijo, je povedal general ameriškega vojnega letalstva.

General ameriških vojaških sil David Goldfein je izpostavil, da so "ameriški vojaški voditelji prisiljeni prilagoditi se realnosti globalne situacije, v kateri se nahajamo".

"Svet je nevarno mesto, obstajajo ljudje, ki odprto govorijo o uporabi jedrskega orožja," je Goldfein povedal za potal Defense One in dodal, da 24-urna pripravljenost še ni odrejena, vendar da so v teku priprave za to odredbo. Ko bo sprejeta, bo na desetine oboroženih letal B-52 pripravljenih na vzlet v vsakem trenutku.

Boeing B-52 Stratofortress je ameriški podzvočni strateški bombnik dolgega dosega z osmimi reaktivnimi motorji. V uporabi je že od 50-tih let prejšnjega stoletja in naj bi ostal uporabi vsaj do leta 2040. Lahko nosi do 30 ton klasičnih bomb, prvotno pa je bil zasnovan za jedrsko orožje.

"Ne gre več o svetu, v katerem obstajamo le mi in Sovjetska zveza. Pojavili so se tudi drugi igralci z jedrsko oborožitvijo. Nikoli prej še ni bilo pomembneje zagotoviti, da v vsaki naši misiji uspemo," je ob najavi poudaril ameriški general Goldfein.

Larry Flynt Bogato Svet Kralj porničev ponuja milijone za te informacije o Trumpu

Trump: Mi smo tako pripravljeni, da bi vas šokiralo

Do napovedi je prišlo sredi napetosti med ZDA in Severno Korejo. Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj izjavil, da je "pripravljen na vse" v povezavi s to napetostjo. "Videli bomo, kaj se bo zgodilo. Mi smo tako pripravljeni, da je težko verjeti," je povedal za Fox News.

"Bi bilo lepo, če bi se temu lahko izognili? Odgovor je da," je nadaljeval Trump glede potencialnega konflikta. "Se bo to zgodilo? Kdo ve," je njegove besede povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Na vprašanje o ameriški politiki glede Kitajske, dolgoletne zaveznice Pjongjanga, je Trump Peking po poročanju STA pohvalil za "pomoč" pri uvajanju sankcij proti Severni Koreji. "On je za Kitajsko. In jaz sem za ZDA," je dejal glede Xija. "A imava zelo dober - rekel bi celo izreden odnos. In Kitajska nam resnično pomaga pri vprašanju Severne Koreje

Kaj vozi severnokorejski vodja? Avto Ko ne preizkuša jedrske bombe, se Kim Džong Un prevaža v luksuznih avtomobilih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 09:48 24.oktober 2017.

    Trump: Mi smo tako pripravljeni, da bi vas šokiralo.............KIM UN TRUMP

  • smuc 07:12 24.oktober 2017.

    S Kimom je konec, preveč nor je, da bi lahko živel in grozil svetu.

  • izRODEk 22:15 23.oktober 2017.

    ZDA je potrebno zravnati z zemljo! SMRT ZDA, največjim in najhujšim svetovnim teroristom! SMRT NATO!