Svet
14520 ogledov

Načrt "obglavljenja" severnokorejskega režima

Kim Džong Un EPA
Dva ameriška strateška bombnika nad Korejskim polotokom.

Napetosti med Združenimi državami Amerike in Severno Korejo zopet naraščajo zaradi številnih vojaških poskusov Pyongyanga in vse bolj vojno nastrojenih izjav med Donaldom Trumpom in severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom.

Včeraj je na dan prišla tudi informacija, da so severnokorejski računalniški hekerji ukradli na stotine tajnih vojaških dokumentov Južne Koreje, tudi razdelane operativne načrte med morebitno vojno, ki vključujejo sodelovanje z ZDA.

razno 17.02.14. kim jong un, severna koreja, pjongjang, foto: reuters Grožnja Svet "Donald, dovolj! Sestreljujem bombnike!"

Dejanje severnokorejskih hekerjev je časniku Chosun Ilbo razkril južnokorejski poslanec Rhee Cheol-hee, član južnokorejskega parlamentarnega odbora za obrambo. Povedal je, da je do vdora v omrežje južnokorejske vojske prišlo septembra, hekerji pa so prišli do 235 gigabajtov občutljivih podatkov, je poročala STA.

Med dokumenti je tudi operativni načrt 5015, ki bi ga uporabili v primeru vojne s Severno Korejo. Vsebuje tudi načrte za "obglavljenje" severnokorejskega režima oz. za atentat na severnokorejskega voditelja Kim Jong-una.

Na južnokorejskem obrambnem ministrstvu navedb zaenkrat niso hoteli komentirati. Je pa ministrstvo maja sporočilo, da so Severnokorejci vdrli v omrežje južnokorejske vojske, a niso povedali, do česa vse so uspeli priti.

letalo E-4B Svet To bo rešilo Donalda in Melanio v primeru jedrskega spopada

Tiskovni predstavnik ameriškega obrambnega ministrstva, polkovnik Rob Manning je dejal, da so seznanjeni z navedbami, ni pa želel ne zanikati niti potrditi informacij. "Lahko vam zagotovim, da verjamemo v varnost naših načrtov za operacije in našo sposobnost, da se soočimo s kakršnokoli grožnjo Severne Koreje," je dejal novinarjem v Pentagonu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • borut54 09:46 12.oktober 2017.

    Pri komentarju Tupamarasa manjka vejica in na začetku stavka mora biti velika začetnica.

  • Tupamaros 13:18 11.oktober 2017.

    križar, če z njima zaprejo še tebe je idiotska ekipa kompletna.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:38 11.oktober 2017.

    Oba kretena Trumpića in Malega raketarja zapret v Sibirijo v samih gatah,pol nej se pa znajdeta,idiota?

Sorodne novice