Svet
30431 ogledov

Zdravniki v šoku. "Česa takšnega še nismo videli."

Operacija
Tega, kar ima prebegli vojak v svojem telesu, zdravniki v Južni Koreji še niso videli nikoli v svoji karieri.

Želodec severnokorejskega vojaka, ki je v ponedeljek uspel pobegniti v Južno Korejo, je poln parazitov. Zdravniki se borijo za njegovo življenje, še vedno je v kritičnem stanju, pišejo južnokorejski mediji.

Vojaka so v sredo zjutraj operirali, iz trebušne votline so mu uspešno odstranili metek, a stanje se mu je poslabšalo zaradi parazitov v njegovem telesu, ki napadajo poškodovano tkivo. "Poleg tega smo pri pacientu naleteli na parazita, ki ga doslej še nismo nikoli videli. Kot kirurg delam že dvajset let, kaj takšnega sem videl le v medicinski litaraturi, pri živem človeku še nikoli," je za južnokorejske medije povedal zdravnik, ki je operiral prebeglega vojaka.

Zdravnik vojaka iz Severne Koreje | Avtor: Twitter Twitter

Eden izmed parazitov v njegovem telesu je bil dolg celo 27 centimetrov. Med paraziti so zdravniki našli tudi vrsto glist, s katerimi se ljudje lahko okužijo ob uživanju zelenjave, ki je pognojena s človeškimi fekalijami.

Pojav glist lahko povzroči podhranjenost in slabo delovanje črevesja, vnetje črevesja in celotne trebušne votline. V kolikor se gliste ne zdravijo ustrezno, se vnetje lahko razširi tudi na druge organe in kri, kar lahko privede tudi do smrti.

dojenček Severna Koreja Svet Zaradi poskusov deformirani dojenčki

Opazovalci menijo, da s paraziti v svojih tlesih živijo številni državljani Severne Koreje, za kar bi bila lahko kriva tudi monotona prehrana, na katero so zaradi izolacije obsojeni. "V glavnem se prehranjujejo z rižem in koruzo, grahom. Primanjkuje jim proteinov in esencialnih maščobnih kislin," so za agencijo Reuters povedali predstavniki Svetovnega programa za hrano.   

Opozorili so tudi, da imajo v Severni Koreji očitno tudi velike težave s higieno.

Kim Džong Un Kim Jong-un Svet Ne le rakete, ima še eno strast

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • jozicamurn 19:55 19.november 2017.

    Spet liberalni sprijeni globalistični multikulturni lgbt bolanci pišejo proti Severni Koreji iz katere se je veliko ljudi vrnilo zelo navdušeno in vsi pravijo, da tam ni tako kot nam lažejo zahodni Soroševi mediji. Severna Amerika pa je sinonim za nehigieno ...prikaži več še posebej ko ti strežejo Črnci, Indijci in Pakistanci. Fuj.

  • matermila 16:07 18.november 2017.

    Obljubljena dežela za Lukca in njegove škorce.

  • maresem 19:41 17.november 2017.

    A bo tudi tokrat levica ukrepala.... Naj se vsi komunajzarji spokajo v Severno korejo, kjer jim je obljubljena dežela... gamat primitivna s Kordišem na čelu.