Svet
23586 ogledov

Ne le rakete, ima še eno strast

Kim Jong-un Reševalni pas/Twitter
Severnokorejski diktator je osebnost številka ena v medijih svoje države. Najnovejše fotografije odkrivajo še eno njegovo strast.

Najnovejša fotografija severnokorejskega diktatorja Kim Jong-una slednjega prikazuje med njegovim obiskom tovarne traktorjev v Pjongjangu. Očitno je bil s prikazanim več kot zadovoljen.

Severnokorejski vodija, ko ne izstreljuje rakete, nadzira jedrske poskuse in preti z jedrsko vojno, se pogosto pojavlja v propagandnih vesteh svoje države. Reporterji ga spremljajo ob obisku različnih tovarn, kmetij, sirotišnic, bolnišnic ... Skoraj vedno je na fotografijah odlično razpoložen in nasmejan.

Smrt za Trumpa

Severnokorejski državni dnevnik Rodong Sinmun se je medtem včeraj znesel nad ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, ker je užalil njihovega voditelja Kim Jong-una. Zaradi tega zanj zahtevajo smrtno kazen. Označili pa so ga tudi za strahopetca, ker "si ni upal" ogledati demilitariziranega območja na meji med obema Korejama.

donald trump Ujezil jih je Svet Za Trumpa zahtevajo smrtno kazen

Časnik, ki ga ureja severnokorejska komunistična partija, je Trumpu in njegovemu obisku Južne Koreje in Japonske prejšnji teden posvetil glavni komentar.

Časnik je Trump očitno najbolj ujezil z ocenami, da v Severni Koreji vlada "kruti režim". "Najhujši zločin, za katerega mu ni mogoče nikoli oprostiti, je ta, da si je drznil zlobno žaliti dostojanstvo našega vrhovnega vodstva," so zapisali v časniku, ki ga je povzela francoska tiskovna agencija AFP.

"Moral bi vedeti, da je zgolj gnusen kriminalec, ki ga je korejsko ljudstvo obsodilo na smrt," so še dodali v časniku.

dojenček Severna Koreja Svet Zaradi poskusov deformirani dojenčki

dezurni@zurnal24.si