Srce evropske kulture

Foto: Žurnal24 V Naskovem dvorcu bodo delo dobili štirje novozaposleni, v njem pa bo do marca r
Naskov dvorec. Odprtje prihodnji četrtek. V njem sedež javnega zavoda Maribor 2012.
Oglej si celoten članek

V prenovljenem Naskovem dvorcu, ki se bo po novem imenoval Vetrinjski dvor, bo sedež javnega zavoda Maribor 2012, ki bo skrbel za projekt Evropska prestolnica kulture (EPK).

˝Predvidevamo, da se bo v začetku leta sem preselil prvi del ekipe, na podlagi njihovih potreb in celovitega programa dela pa bomo pozneje razporejali namembnost prostorov. Pričakujem pa, da bo ob EPK tu potekal raznolik kulturni program,˝ je povedal Aleš Novak, direktor Urada za kulturo in mladino na Mestni občini Maribor (MOM).

“Poleg velike dvorane sta na podstrešju nastala dva nova ateljeja, pod dvorano je predvidena kavarna, na severni strani pa imamo zgoraj še šest sob, spodaj pa prostore, ki so lahko razstavišče,” je razložila Andreja Budar, vodja dobre tri milijone evrov vrednega projekta obnove Naskovega dvorca, za katerega so na občini pridobili nekaj čez dva milijona evropskih sredstev.

Budarjeva dodaja, da se je obnova nekoliko zavlekla, ker so našli veliko zgodovinskih najdb, katerih del so restavrirali, del pa ohranili tako, da se bo restavriral pozneje, ko bodo v ta namen pridobili finančna sredstva.

Brez večje promocije
Primanjkuje pa tudi sredstev za promocijo razstave grafičnih del Salvadorja Dalíja, s katero bodo dvorec prihodnji četrtek tudi slavnostno odprli.

“Ne drži, da finančnih virov ni. So, ampak so omejeni,” je odgovoril Novak.

“Ker razstave pred dvema letoma nismo načrtovali, ni bilo predvidenih posebnih promocijskih proračunskih sredstev. Promocija bo zato v več fazah. Prva se bo začela ta mesec, nadaljnje dejavnosti pa bodo potekale skladno z razpoložljivimi viri, ki jih bo treba zagotoviti,” je zatrdil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.