Slovenija
8 ogledov

Srce evropske kulture

V Naskovem dvorcu bodo delo dobili štirje novozaposleni, v njem pa bo do marca r Žurnal24 main
Naskov dvorec. Odprtje prihodnji četrtek. V njem sedež javnega zavoda Maribor 2012.

V prenovljenem Naskovem dvorcu, ki se bo po novem imenoval Vetrinjski dvor, bo sedež javnega zavoda Maribor 2012, ki bo skrbel za projekt Evropska prestolnica kulture (EPK).

˝Predvidevamo, da se bo v začetku leta sem preselil prvi del ekipe, na podlagi njihovih potreb in celovitega programa dela pa bomo pozneje razporejali namembnost prostorov. Pričakujem pa, da bo ob EPK tu potekal raznolik kulturni program,˝ je povedal Aleš Novak, direktor Urada za kulturo in mladino na Mestni občini Maribor (MOM).

“Poleg velike dvorane sta na podstrešju nastala dva nova ateljeja, pod dvorano je predvidena kavarna, na severni strani pa imamo zgoraj še šest sob, spodaj pa prostore, ki so lahko razstavišče,” je razložila Andreja Budar, vodja dobre tri milijone evrov vrednega projekta obnove Naskovega dvorca, za katerega so na občini pridobili nekaj čez dva milijona evropskih sredstev.

Budarjeva dodaja, da se je obnova nekoliko zavlekla, ker so našli veliko zgodovinskih najdb, katerih del so restavrirali, del pa ohranili tako, da se bo restavriral pozneje, ko bodo v ta namen pridobili finančna sredstva.

Brez večje promocije
Primanjkuje pa tudi sredstev za promocijo razstave grafičnih del Salvadorja Dalíja, s katero bodo dvorec prihodnji četrtek tudi slavnostno odprli.

“Ne drži, da finančnih virov ni. So, ampak so omejeni,” je odgovoril Novak.

“Ker razstave pred dvema letoma nismo načrtovali, ni bilo predvidenih posebnih promocijskih proračunskih sredstev. Promocija bo zato v več fazah. Prva se bo začela ta mesec, nadaljnje dejavnosti pa bodo potekale skladno z razpoložljivimi viri, ki jih bo treba zagotoviti,” je zatrdil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.