Srečanje Grošelj – Hauc prihodnji teden

Foto: Žurnal24 12_06_09_bot_klemen_groselj2
Prvi nadzornik Pošte Slovenije Klemen Grošelj in generalni direktor družbe Aleš Hauc sta se dogovorila za srečanje v prihodnjem tednu. Grošelj medtem prekinja javno polemiko.
Oglej si celoten članek

Kot je prvi nadzornik Pošte Slovenije zapisal v izjavi za javnost, bo nadzorni svet od poslovodstva družbe zahteval natančna pojasnila glede izvajanja postopkov javnega naročanja pravnih mnenj v zvezi s plačo poslovodstva in imenovanjem prokurista.

Grošelj bi se moral v skladu z napovedmi s Haucem sestati že v ponedeljek, na tem sestanku pa naj bi ga poskušal prepričati v odstop s položaja.

Do sestanka nato ni prišlo, saj je Hauc zaprosil za skupni sestanek obeh z vodstvom agencije za upravljanje kapitalskih naložb države.
Poleg tega bo zahteval dodatna pojasnila v zvezi s postopki in dejanji nekaterih uslužbencev Pošte Slovenije glede sklepov nadzornega sveta z dopisne seje 17. decembra.

Takrat so nadzorniki za prokurista družbe imenovali Matjaža Andrica, ki bo družbo zastopal pri sklepanju vseh pravnih poslov.

 

Tudi o brezplačnikih
Nadzorniki bodo od poslovodstva na tej seji zahtevali tudi pojasnila v zvezi s poslovanjem družbe s podjetjema, ki sta izdajali brezplačnika Ekspres in Slovenski tednik, zanima pa jih predvsem to, zakaj niso bila zahtevana dodatna zavarovanja posla, potem ko je postalo očitno, da izdajatelja brezplačnikov Zame-tek in Progresija kršita dogovorjene pogodbene obveznosti.

Kot pravi Grošelj, pa nadzorni svet od poslovodstva pričakuje še posebej predstavitev konkretnih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bo Pošta Slovenije v poslovnem letu 2011 dosegala poslovne rezultate vsaj na ravni preteklih dveh poslovnih let, upoštevajoč vse okoliščine, ki bodo nastopile v tem letu, še posebej popolno liberalizacijo poštnih storitev.

Kot navaja Grošelj, sta se s Haucem dogovorila, da se v prihodnjem tednu srečata, kot predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije pa Grošelj s tem tudi prekinja javno polemiko, ki po njegovih navedbah škodi ugledu družbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.