Slovenija
14 ogledov

Srečanje Grošelj – Hauc prihodnji teden

12_06_09_bot_klemen_groselj2 Žurnal24 main
Prvi nadzornik Pošte Slovenije Klemen Grošelj in generalni direktor družbe Aleš Hauc sta se dogovorila za srečanje v prihodnjem tednu. Grošelj medtem prekinja javno polemiko.

Kot je prvi nadzornik Pošte Slovenije zapisal v izjavi za javnost, bo nadzorni svet od poslovodstva družbe zahteval natančna pojasnila glede izvajanja postopkov javnega naročanja pravnih mnenj v zvezi s plačo poslovodstva in imenovanjem prokurista.

Grošelj bi se moral v skladu z napovedmi s Haucem sestati že v ponedeljek, na tem sestanku pa naj bi ga poskušal prepričati v odstop s položaja.

Do sestanka nato ni prišlo, saj je Hauc zaprosil za skupni sestanek obeh z vodstvom agencije za upravljanje kapitalskih naložb države.
Poleg tega bo zahteval dodatna pojasnila v zvezi s postopki in dejanji nekaterih uslužbencev Pošte Slovenije glede sklepov nadzornega sveta z dopisne seje 17. decembra.

Takrat so nadzorniki za prokurista družbe imenovali Matjaža Andrica, ki bo družbo zastopal pri sklepanju vseh pravnih poslov.

 

Tudi o brezplačnikih
Nadzorniki bodo od poslovodstva na tej seji zahtevali tudi pojasnila v zvezi s poslovanjem družbe s podjetjema, ki sta izdajali brezplačnika Ekspres in Slovenski tednik, zanima pa jih predvsem to, zakaj niso bila zahtevana dodatna zavarovanja posla, potem ko je postalo očitno, da izdajatelja brezplačnikov Zame-tek in Progresija kršita dogovorjene pogodbene obveznosti.

Kot pravi Grošelj, pa nadzorni svet od poslovodstva pričakuje še posebej predstavitev konkretnih kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bo Pošta Slovenije v poslovnem letu 2011 dosegala poslovne rezultate vsaj na ravni preteklih dveh poslovnih let, upoštevajoč vse okoliščine, ki bodo nastopile v tem letu, še posebej popolno liberalizacijo poštnih storitev.

Kot navaja Grošelj, sta se s Haucem dogovorila, da se v prihodnjem tednu srečata, kot predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije pa Grošelj s tem tudi prekinja javno polemiko, ki po njegovih navedbah škodi ugledu družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.