Sredi Ljubljane pijan čez stebričke v dva pešca

Foto: Profimedia
Trdo pijan dirjal, ni speljal, treščil in poškodoval naključna mimoidoča. Merilnik je pokazal nor rezultat.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski policisti poročajo o prometni nesreči, ki jo je v petek popoldan v središču Ljubljane povzročil voznik avta.

Nekaj po 17. uri je v križišče Prešernove ulice in Cankarjeve ceste zapeljal z neprilagojeno hitrostjo. Pri zavijanju je izgubil nadzor nad vozilom, tako da je trčil v kovinske stebričke. Avto se pri tem ni ustavil, saj je zapeljal še na površino za pešce

Tam je trčil v dva pešca in ju lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj za volan sedel močno pijan, saj je naprava pokazala 1,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Dovoljena meja alkohola v izdihanem zraku pri vozniku je 0,24 mg/l, pri 0,52 mg/l je že predviden odvzem vozniškega dovoljenja.

Vozniku je bila odvzeta prostost in seveda tudi vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo na pristojno državno tožilstvo  podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, so sporočili policisti. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:39 4. Junij 2023.

    Aluminijasti stebrički , in sicer votli, so le lahek zaslužek nekoga. Za preprečevanje takšnih nezgod pijanih voznikov bi morali postaviti …

  • 13:01 4. Junij 2023.

    Pa kaj komplicirate saj je bil samo pijan kaj pa to takšnega …. Kaj pa ce bi bil star 70 …

  • 12:22 4. Junij 2023.

    Pa pravjo da je nevarna hoja v hribe...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.