Slovenija
5745 ogledov

Sredi Ljubljane pijan čez stebričke v dva pešca

Vožnja in alkohol
Trdo pijan dirjal, ni speljal, treščil in poškodoval naključna mimoidoča. Merilnik je pokazal nor rezultat.

Ljubljanski policisti poročajo o prometni nesreči, ki jo je v petek popoldan v središču Ljubljane povzročil voznik avta.

Nekaj po 17. uri je v križišče Prešernove ulice in Cankarjeve ceste zapeljal z neprilagojeno hitrostjo. Pri zavijanju je izgubil nadzor nad vozilom, tako da je trčil v kovinske stebričke. Avto se pri tem ni ustavil, saj je zapeljal še na površino za pešce

Tam je trčil v dva pešca in ju lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj za volan sedel močno pijan, saj je naprava pokazala 1,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Dovoljena meja alkohola v izdihanem zraku pri vozniku je 0,24 mg/l, pri 0,52 mg/l je že predviden odvzem vozniškega dovoljenja.

Vozniku je bila odvzeta prostost in seveda tudi vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo na pristojno državno tožilstvo  podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu, so sporočili policisti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:39 04.junij 2023.

    Aluminijasti stebrički , in sicer votli, so le lahek zaslužek nekoga. Za preprečevanje takšnih nezgod pijanih voznikov bi morali postaviti litoželezne stebre.

  • evelux 13:01 04.junij 2023.

    Pa kaj komplicirate saj je bil samo pijan kaj pa to takšnega …. Kaj pa ce bi bil star 70 let takrat lahko govorimo o problemu…..

  • Avatar Jud_Süß
    Jud_Süß 12:22 04.junij 2023.

    Pa pravjo da je nevarna hoja v hribe...