Sredi Ljubljane pijan na prehodu za pešce zbil otroka

Foto: Saša Despot prehod za pešce
Enajstletni fant je obležal na vozišču, voznik odpeljal 200 metrov naprej.
Oglej si celoten članek

"Včeraj okrog 15.30 se je na Černetovi ulici v Ljubljani pripetila prometna nesreča, ker voznik ni omogočil varnega prečkanja pešcu, ki je bil že na prehodu," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

39-letni voznik Opla je vozil po Černetovi ulici. Ko je pripeljal do križišča z Aljaževo ulico, je zapeljal skozi križišče, pri tem pa trčil v enajstletnega pešca, ki je pravilno po prehodu za pešce prečkal vozišče Černetove ulice. Po trčenju je pešec hudo poškodovan obležal na vozišču, voznik pa je odpeljal naprej in vozilo parkiral na parkirno mesto na Podlimbarskega ulici, približno 200 metrov naprej od kraja prometne nesreče, nato pa se peš vrnil nazaj na kraj prometne nesreče, opisujejo policisti. 

Dečka so z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center, za voznika pa so policisti ugotovili, da je bil pijan. Elektronski alkotest je pokazal, da je nivo alkohola nad zakonsko mejo, zato so mu odredili strokovni pregled ter mu odvzeli vozniško dovoljenje. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • ode
    08:55 8. April 2018.

    Kolikor vem, je za povzročitelja nesreče zakonska meja 0,00. Običajna tolerantna meja pa je do 0,25 (0,5). O kateri meji …

  • 11:37 7. April 2018.

    Ne moreš verjeti !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.