Slovenija
2680 ogledov

Sredi Ljubljane pijan na prehodu za pešce zbil otroka

prehod za pešce Saša Despot
Enajstletni fant je obležal na vozišču, voznik odpeljal 200 metrov naprej.

"Včeraj okrog 15.30 se je na Černetovi ulici v Ljubljani pripetila prometna nesreča, ker voznik ni omogočil varnega prečkanja pešcu, ki je bil že na prehodu," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

39-letni voznik Opla je vozil po Černetovi ulici. Ko je pripeljal do križišča z Aljaževo ulico, je zapeljal skozi križišče, pri tem pa trčil v enajstletnega pešca, ki je pravilno po prehodu za pešce prečkal vozišče Černetove ulice. Po trčenju je pešec hudo poškodovan obležal na vozišču, voznik pa je odpeljal naprej in vozilo parkiral na parkirno mesto na Podlimbarskega ulici, približno 200 metrov naprej od kraja prometne nesreče, nato pa se peš vrnil nazaj na kraj prometne nesreče, opisujejo policisti. 

Dečka so z reševalnim vozilom odpeljali v klinični center, za voznika pa so policisti ugotovili, da je bil pijan. Elektronski alkotest je pokazal, da je nivo alkohola nad zakonsko mejo, zato so mu odredili strokovni pregled ter mu odvzeli vozniško dovoljenje. 

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 08:55 08.april 2018.

    Kolikor vem, je za povzročitelja nesreče zakonska meja 0,00. Običajna tolerantna meja pa je do 0,25 (0,5). O kateri meji govori policaj?

  • Žurnalček 11:37 07.april 2018.

    Ne moreš verjeti !

Sorodne novice