Slovenija > Črna kronika
2882 ogledov

Uporaba smodnika tragična za 66-letnega moškega

rešilec Saša Despot
Včeraj popoldne je za posledicami poškodb umrl 66-letni moški iz okolice Destrnika.

Pri uporabi zmesi za pokanje - policija meni, da gre najverjetneje za smodnik - se je včeraj okoli 16. ure na domu huje poškodoval 66-letni moški iz okolice Destrnika, ki je poškodbam podlegel.

"Na kraj so bili poklicani reševalci, a moškemu žal ni bilo več pomoči," je pojasnila predstavnica PU Maribor Anita Kovačič Čelofiga in dodala, da policisti glede po doslej zbranih informacijah niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, s preiskavo dogodka pa nadaljujejo. Ob tem je ponovno spomnila na pazljivost pri ravnanju s plinskimi zmesmi za pokanje, katerih uporaba je sicer, po določilh zakona o varstvu javnega reda in miru, izjemoma dovoljena v času določenih praznikov.

Uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih učinek je izključno pok, kar ureja zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, pa je v tem času prepovedana. Njihova uporaba je dopustna le med 26. decembrom do vključno 1. januarja.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 15:49 02.april 2018.

    Za posredovanje in uporabo črnega smodnika je potrebno dovoljenje ,ki ga pridobijo lovci ! Torej lovci so glavni krivci za trpinčenje in mučenja živali kot se vsi strinjamo . Lovci ne počno ničesar humanega ,kot to radi sporočajo ob svojih ...prikaži več popivanjih pred mikrofoni . PROTI FINANCIRANJU LOVCEV _ MORILCEV .

  • Lovebites 17:22 01.april 2018.

    Katero budalo se pocne take bedarije?Pri teh letih bi se moral zavedati posledic.Mucenja in trpljenja zivali ob pokanju sploh ne bom omenjal.Karma obstaja.Prav tako.

  • komentator50 15:03 01.april 2018.

    Človeška neumnost ne pozna meja!Ampak vseeno, naj počiva v miru,čeprav je s pokom odšel.