Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka v novembru

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Podobno vreme bo vztrajalo še nekaj časa.
Oglej si celoten članek

Trenutno je tudi sončna aktivnost precej močna in podobne razmere bodo vztrajale vse do začetka novembra, napovedujejo meteorologi portala Ciklon.si.

Letos bo torej za dobro zima ugodna visoka sončna aktivnost. Nadaljevalo se bo vreme brez kakšnih prehodov vremenskih front, saj se bo sredozemski ciklon preko južne Italije pomikal proti Grčiji in nas zaobšel, atlantske motnje pa bodo potovale severno od Alp. Zadnja oktobrska dekada tako ne bo prinesla posebne dinamike v vremenu. 

xxx

V naslednjih dneh pričakujemo še nekaj sončnega vremena

Jutri bo v zahodni Sloveniji večinoma sončno, drugod bo precej nizke oblačnosti, ki se bo čez dan postopno razkrojila. Najvišje temperature bodo med 14 in 19, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V petek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, zjutraj in dopoldne bo ponekod megla oziroma nizka oblačnost. Najvišje temperature bodo malenkost nižje, in sicer med 16 in 21 stopinj Celzije.

V soboto bo dopoldne pretežno oblačno, popoldne se bo postopno zjasnilo, najvišje temperature bodo med 16 in 22 stopinj Celzija. Podobno vreme nas čaka v nedeljo, z najvišjimi temperaturami med 17 in 23 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo vreme podobno, na vzhodu bo večinoma sončno in toplo, drugod bo več spremenljive oblačnosti. Ponekod v notranjosti bo vztrajala megla oz. nizka oblačnost, ki se lahko zadrži večji del dneva. Najvišje temperature bodo v krajih z nizko oblačnostjo okoli 14, drugod med 18 in 24 stopinj Celzija.

dezurni@styria-media.si

Vreme Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:52 13. Oktober 2022.

    Pa da vidimo te šlogarje, če se kakšna napoved uresniči. Blagor njim, ker lahko ugibajo za državni denar.

  • 15:49 13. Oktober 2022.

    skozi berem te napovedi,ampak definitivno vse falite,klike štejete za obiskanost članka ampak plače si pa glih ne zaslužite ,minimalca imate …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.