Slovenija
17089 ogledov

Takšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh

Jesen Profimedia
Razmeroma visoke temperature bodo vztrajale še v drugo polovico meseca.

Danes bo na Primorskem sončno, ponekod bo še pihala šibka burja. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj se bo po nekaterih nižinah zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi na Arso.

Jutri bo na zahodu države večinoma sončno, na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. Drugod se bo sprva zadrževala nizka oblačnost, ki se bo čez dan delno razkrojila. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju in v krajih s šibko burjo od 12 do 15, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

V petek bo delno jasno, v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti.

Obeti

Območje visokega zračnega tlaka bo ob koncu tedna prehodno oslabelo in se znova okrepilo v začetku prihodnjega tedna. Nadaljevalo se bo večinoma suho in za sredino oktobra razmeroma toplo vreme.

V soboto in nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Več jasnine je pričakovati na vzhodu države, predvsem na Primorskem lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje temperature zraka bodo v nedeljo od 18 do 23 stopinj Celzija.

Tudi v prvi polovici prihodnjega tedna bo delno jasno, več jasnine bo na vzhodu. Še nekoliko topleje bo.

dezurni@styria-media.si