Stabilnejši pokojninski sistem

Foto: Žurnal24 semolič bobo
V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) se zavzemajo za to, da bo pokojninski sistem pri nas ekonomsko stabilen, varen in vzdržen.
Oglej si celoten članek

Predsednik zveze Dušan Semolič je na današnji tiskovni konferenci pozval, naj se nova vlada pred vsakršnimi spremembami na pokojninskem področju o tem dogovori s sindikati. "Do sprememb lahko pride le po tehtnem razmisleku s socialnim dialogom in sporazumom med socialnimi partnerji,“ je dejal Semolič.

 
 

Za nas je pomembna medgeneracijska solidarnost.

Dušan Semolič

 
"Nova vlada in državni zbor bosta morala na novo odgovorno opredeliti temeljna določila pokojninskega sistema," je povedala Lučka Böhm, izvršna sekretarka za socialno področje ter varnost in zdravje pri delu v ZSSS. Po njenih besedah naj bi pokojninski sistem tudi v prihodnje zagotavljal ustrezno socialno varnost upokojene generacije in preprečeval revščino na starost. Zagotovljena mora biti tudi udeležba upokojene generacije pri uživanju sadov gospodarskega razvoja. Po letu 2025 naj bi vlada določila metodo usklajevanja pokojnin, ki bo zagotavljala, da rast pokojnin sledi rasti plač.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.