Slovenija
11 ogledov

Stabilnejši pokojninski sistem

semolič bobo Žurnal24 main
V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) se zavzemajo za to, da bo pokojninski sistem pri nas ekonomsko stabilen, varen in vzdržen.

Predsednik zveze Dušan Semolič je na današnji tiskovni konferenci pozval, naj se nova vlada pred vsakršnimi spremembami na pokojninskem področju o tem dogovori s sindikati. "Do sprememb lahko pride le po tehtnem razmisleku s socialnim dialogom in sporazumom med socialnimi partnerji,“ je dejal Semolič.

 
 

Za nas je pomembna medgeneracijska solidarnost.

Dušan Semolič

 
"Nova vlada in državni zbor bosta morala na novo odgovorno opredeliti temeljna določila pokojninskega sistema," je povedala Lučka Böhm, izvršna sekretarka za socialno področje ter varnost in zdravje pri delu v ZSSS. Po njenih besedah naj bi pokojninski sistem tudi v prihodnje zagotavljal ustrezno socialno varnost upokojene generacije in preprečeval revščino na starost. Zagotovljena mora biti tudi udeležba upokojene generacije pri uživanju sadov gospodarskega razvoja. Po letu 2025 naj bi vlada določila metodo usklajevanja pokojnin, ki bo zagotavljala, da rast pokojnin sledi rasti plač.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.