Stadiona gradili brez razpisa?

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Gradnja. V Oljki trdijo, da sta bila koprska stadiona zgrajena brez javnega razpisa.
Oglej si celoten članek
Sprašujemo se, na osnovi česa so ta stadion gradili. Po kakšnem razpisu so dobili lizing in izvajalca?
Občino sprašuje Viktor Markežič.

Koper. “Če je razpis za gradnjo stadiona razveljavljen, pomeni, da se je gradil brez javnega naročila in je pogodba med javnim zavodom za šport (JZŠ) in lizingodajalcem nična,” pravi Viktor Markežič, predsednik koprske stranke Oljka.

Kot pojasnjuje, je bil drugi razpis za gradnjo nogometnega in atletskega stadiona v Kopru objavljen oktobra 2009, na podlagi tega je koprska občina oziroma v njenem imenu JZŠ izbral lizingodajalca (Hypo Leasing) in izvajalca del (Stavbenik).

Nepoplačani podizvajalci
Na portalu javnih naročil pa je bil isti javni razpis februarja lani končan in označen za neuspešnega.

Na koprski občini so nam odgovorili, tako kot tudi Markežiču pri svetniškem vprašanju, da je bilo izvedeno javno naročilo po odprtem postopku in da je v skladu z omenjenim javnim naročilom JZŠ tudi sklenil pogodbo z najugodnejšim ponudnikom. Na opozorila Oljke, da vsaj štirje podizvajalci niso bili poplačani, občina odgovarja le, da so tekoče obveznosti do lizingodajalca pokrite.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.