Slovenija
14 ogledov

Stadiona gradili brez razpisa?

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Gradnja. V Oljki trdijo, da sta bila koprska stadiona zgrajena brez javnega razpisa.
Sprašujemo se, na osnovi česa so ta stadion gradili. Po kakšnem razpisu so dobili lizing in izvajalca?
Občino sprašuje Viktor Markežič.

Koper. “Če je razpis za gradnjo stadiona razveljavljen, pomeni, da se je gradil brez javnega naročila in je pogodba med javnim zavodom za šport (JZŠ) in lizingodajalcem nična,” pravi Viktor Markežič, predsednik koprske stranke Oljka.

Kot pojasnjuje, je bil drugi razpis za gradnjo nogometnega in atletskega stadiona v Kopru objavljen oktobra 2009, na podlagi tega je koprska občina oziroma v njenem imenu JZŠ izbral lizingodajalca (Hypo Leasing) in izvajalca del (Stavbenik).

Nepoplačani podizvajalci
Na portalu javnih naročil pa je bil isti javni razpis februarja lani končan in označen za neuspešnega.

Na koprski občini so nam odgovorili, tako kot tudi Markežiču pri svetniškem vprašanju, da je bilo izvedeno javno naročilo po odprtem postopku in da je v skladu z omenjenim javnim naročilom JZŠ tudi sklenil pogodbo z najugodnejšim ponudnikom. Na opozorila Oljke, da vsaj štirje podizvajalci niso bili poplačani, občina odgovarja le, da so tekoče obveznosti do lizingodajalca pokrite.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.