Stanje po regijah: Dve regiji po okužbah izstopata

Foto: epa
Foto: epa
Sedemdnevno povprečje okužb je nekoliko višje, kot je bilo včeraj.
Oglej si celoten članek

Ob 5.306 opravljenih PCR testih je bilo v torek potrjenih 1.233 okužb s koronavirusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 23,2 odstoten. 

"Sedemdnevno povprečje okužb znaša 1021 in je nekoliko višje, kot je bilo včeraj," je povedal direktor urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija.

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 636,9. Najvišja je v savinjski in primorsko-notranjski regiji, najnižja pa v posavski in obalno-kraški.

V bolnišnicah se zdravi 622 covidnih bolnikov, šest več kot včeraj. Več je tudi bolnikov na intenzivnih oddelkih, in sicer 154.

Zaradi covid-19 je umrlo pet oseb.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:47 14. April 2021.

    Ma hebite se vi in vaši grafi!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.