Stanje po regijah: Po okužbah močno izstopa ena regija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oglej si celoten članek

Ob 5.395 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 1.080 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež pozitivnih je bil 20 odstoten. 

Po okužbah izstopajo naslednje občine: Nova Gorica (42), Šempeter-Vrtojba (11), Ajdovščina (10), Koper (34), Divača (14), Sežana (16), Kranj (32), Škofja Loka (14), Celje (77), Šentjur (19), Žalec (30), Novo mesto (22), Ljubljana (136) in Maribor (59). 

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 595,6. "Žal se povečuje," je na tiskovni konferenci povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Najvišja je v goriški, koroški in obalno-kraški regiji, ki so na na zemljevidu obarvane rdeče. Najnižja je v posavski, pomurski in gorenjski regiji."

Okužb je bistveno več v goriški regiji

Žal se povečuje tudi 7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki na ravni države znaša 319. "Najvišja je v goriški regiji, kjer precej odstopa in znaša kar 476,3," je izpostavila Bratuševa. "Sledijo savinjska, obalno-kraška, osrednje-slovenska, koroška in primorsko-notranjska regija. Spodaj na lestvici so posavska, pomurska in gorenjska regija."

Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb na ravni države znaša 957 in se povečuje. V bolnišnicah zdravijo 515 oseb, nekaj manj kot včeraj. Glede na vladni načrt sproščanja ukrepov smo v oranžni fazi, do četrtka, ko se začasno ustavlja javno življenje. Tri regije so rdeče - koroška, goriška in obalno kraška, rumena je le ena regija - posavska. 

"Povprečje dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh se približuje meji, ki je določena za rdečo fazo in je postavljena pri tisoč," je povedala Bratuševa.

Toliko mrtvih ni bilo od začetka februarja

V bolnišnicah zdravijo 515 oseb, 11 manj kot včeraj. Na infenzivnih oddelkih je skupaj 105 bolnikov, sedem manj kot včeraj. "Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih veliko novih bolnikov - 65, odpuščenih jih je bilo 61," je povedala Bratuševa. "Žal je bilo včeraj tudi veliko smrti - umrlo je 15 oseb, kar je najvišja številka od začetka meseca februarja."

Trend v bolnišnicah je povečevanje hospitalizacij. "Število sprejemov je višje, kot smo poročali v preteklih tednih," je povedala Bratuševa. "K sreči je bilo včeraj več odpusta, kar je posledica tega, da je za vikend odpustov manj."


dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:49 30. Marec 2021.

    LAŽ + LAŽ + LAŽ + LAŽ = Nurnberg 21

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.