Slovenija
46017 ogledov

Stanje po regijah: Po okužbah močno izstopa ena regija

Covid-19 v Sloveniji Profimedia

Ob 5.395 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 1.080 novih okužb z virusom sars-cov-2. Delež pozitivnih je bil 20 odstoten. 

Po okužbah izstopajo naslednje občine: Nova Gorica (42), Šempeter-Vrtojba (11), Ajdovščina (10), Koper (34), Divača (14), Sežana (16), Kranj (32), Škofja Loka (14), Celje (77), Šentjur (19), Žalec (30), Novo mesto (22), Ljubljana (136) in Maribor (59). 

 | Avtor:

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 595,6. "Žal se povečuje," je na tiskovni konferenci povedala uradna vladna govorka za covid-19 Maja Bratuša. "Najvišja je v goriški, koroški in obalno-kraški regiji, ki so na na zemljevidu obarvane rdeče. Najnižja je v posavski, pomurski in gorenjski regiji."

 | Avtor:

Okužb je bistveno več v goriški regiji

Žal se povečuje tudi 7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev, ki na ravni države znaša 319. "Najvišja je v goriški regiji, kjer precej odstopa in znaša kar 476,3," je izpostavila Bratuševa. "Sledijo savinjska, obalno-kraška, osrednje-slovenska, koroška in primorsko-notranjska regija. Spodaj na lestvici so posavska, pomurska in gorenjska regija."

 | Avtor:

Sedemdnevno povprečje dnevnih okužb na ravni države znaša 957 in se povečuje. V bolnišnicah zdravijo 515 oseb, nekaj manj kot včeraj. Glede na vladni načrt sproščanja ukrepov smo v oranžni fazi, do četrtka, ko se začasno ustavlja javno življenje. Tri regije so rdeče - koroška, goriška in obalno kraška, rumena je le ena regija - posavska. 

 | Avtor:

"Povprečje dnevnih okužb v zadnjih sedmih dneh se približuje meji, ki je določena za rdečo fazo in je postavljena pri tisoč," je povedala Bratuševa.

Toliko mrtvih ni bilo od začetka februarja

V bolnišnicah zdravijo 515 oseb, 11 manj kot včeraj. Na infenzivnih oddelkih je skupaj 105 bolnikov, sedem manj kot včeraj. "Včeraj je bilo v bolnišnice sprejetih veliko novih bolnikov - 65, odpuščenih jih je bilo 61," je povedala Bratuševa. "Žal je bilo včeraj tudi veliko smrti - umrlo je 15 oseb, kar je najvišja številka od začetka meseca februarja."

 | Avtor:

Trend v bolnišnicah je povečevanje hospitalizacij. "Število sprejemov je višje, kot smo poročali v preteklih tednih," je povedala Bratuševa. "K sreči je bilo včeraj več odpusta, kar je posledica tega, da je za vikend odpustov manj."


dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mamax 18:49 30.marec 2021.

    LAŽ + LAŽ + LAŽ + LAŽ = Nurnberg 21

Sorodne novice