Stanje po regijah: Ti dve regiji po novih okužbah izstopata!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
14- in 7-dnevna incidenca ostajajo visoki.
Oglej si celoten članek

Ob 1.484 opravljenih testih je bilo v nedeljo potrjenih 287 novih primerov okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež potrjenih primerov 19,3 odstoten. 

"14- in 7-dnevna incidneca ostajata visoki," je povedal direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija.

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 654. "Najvišja je v savinjski, primorsko-notranjski in goriški regiji," je povedal Urbanija. "Najnižja je v obalno-kraški, pomurski in posavski regiji."

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 301. Najvišja je v primorsko-notranjski in savinjski regiji, najnižja pa v obalno-kraški, posavski in goriški regiji.

Glede na semafor sproščanja ukrepov se trenutno še nahajamo v oranžni fazi, kar pomeni, da je tako sedemdnevno povprečje okužb kot število covidnih bolnikov v bolnišnicah nižje od 1000.

V bolnišnicah se zdravi 636 pacientov, od tega na intenzivni terapiji 142 oseb. 

Zaradi covid-19 je včeraj umrlo sedem bolnikov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:16 12. April 2021.

    Pa kdo podatkom Urbanije sploh verjame. So v službi politike.

  • MS
    15:04 12. April 2021.

    Radovednica ima genijalni predlog: Genijalka pravi: "Predlagam, da manj testirajo, pa bo nižja številka okuženih" Bravo, bravo! Rešitev je tu: …

  • 14:56 12. April 2021.

    Po eni strani žuganje in grožnje s številkami, po drugi strani pa totalno sproščanje ukrepov. Se strinjamo, da vlada in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.